sallands cross circuit succesvol van start

Het Sallands Cross Circuit (SCC) is zondag succesvol van start gegaan met de allereerste Joop van den Enk Loop in Raalte. Wethouder Yayeri Blijdenstein was van de partij om het officiële startsein te geven. Niet veel later werden de eerste afstanden afgeschoten.

De loop over 700 meter werd gewonnen door Lynn van Zijl. De Wijhese was de rapste in 2 minuten en 57 seconden. Kevin Tielbeek uit Raalte eiste de hoofdprijs voor zich op bij de loop over 1.400 meter. Hij deed er 5 minuten en 38 seconden over. Daarna was het tijd voor de afstanden die meetellen voor het Sallands Cross Circuit. De loop over 5,1 kilometer werd gewonnen door Astrid van Velden uit Hardenberg (22.07 minuten), voor Lisa Reimert uit Raalte (22.30) en Lotte Huiberts uit Laag Zuthem (22.50). Op dezelfde afstand bij de heren was Jan Groot uit Hardenberg de snelste in een tijd van 18.54 minuten, gevolgd door Martin Breunissen uit Raalte (19.22) en Marcel Dooremolen uit Heeten (19.37).

Op de tien kilometer bij de vrouwen was Gonny Homma oppermachtig. De Heinose wist vorig jaar ook al het algemeen klassement van het Sallands Cross Circuit op haar naam te schrijven en is dus ook dit seizoen weer prima begonnen. Homma liep de tien kilometer in 44.52 minuten. Marian Freriks uit Hellendoorn werd tweede in een tijd van 45.54. Wiea Nijhoff uit Heino (46.44) maakte het podium compleet. Op het hoogste schavot bij de heren stond Jan Scheenstra uit Zuidveen na afloop van de tien kilometer. Hij deed er exact 35 minuten over. René Poppe uit Zwolle (35.56) werd tweede, gevolgd door Johan Kats uit Deventer (36.22). Kijk voor de volledige uitslagen op staging2.sallandscrosscircuit.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.