salland wonen sluit enorm project af

Woningcorporatie Salland Wonen heeft dinsdag het project ‘Standaardkwaliteitsniveau’ (SKN) officieel afgesloten. Het project is in 2002 opgezet door voormalig BWS Raalte en had tot doel om alle huurwoningen in Raalte, Broekland, Heeten, Mariënheem, Luttenberg en Nieuw Heeten op een bepaald niveau te brengen. In totaal heeft Salland Wonen ruim twintig miljoen euro in het project geïnvesteerd. Het project behelsde met name aanpak van de badkamers en plafonds.

Ter ere van de afsluiting van het project opende de familie Mantel, woonachtig aan het Wolfseind in Raalte, de deuren. Iedereen mocht binnen een kijkje nemen. “De werkzaamheden hebben tien dagen geduurd”, vertellen Jogchum en Dirkje Mantel. “We konden zolang gebruik maken van de badkamer van familieleden, maar Salland Wonen had voor de buurt ook een extra doucheruimte geregeld. Keurig gedaan!”

Deelname aan het project hoefde niet tot huurverhogingen te leiden. Gratis werden onder andere de badkamers opnieuw betegeld, kreeg men extra kastjes in de keuken en werden zachtboardplafonds vervangen door gipsplafonds. Voor overige opties, zoals installatie van een CV-ketel, betere woningisolatie en het aanbrengen van aansluitingen voor wasdrogers en vaatwassers werd een kleine huurverhoging in rekening gebracht.

Het woningenbestand van BWS bestond in 2002 uit circa 3.100 woningen. Daarvan zijn er 2.100 onder handen genomen. 2650 Huurders werden aangeschreven om deel te nemen aan het project. Daarvan hebben er 550 van deelname afgezien. De overige woningen van het bestand voldeden grotendeels al aan de eisen of stonden überhaupt al op de nominatie om te worden aangepakt. “Gelet op het hoge deelnemingspercentage, mede veroorzaakt door het vergoeden van kosten voor de huurder, kunnen we terugkijken op een geslaagd project”, vertelt Wim Moggré, directeur van Salland Wonen. “Met dit project zijn alle woningen op een niveau gebracht dat aansluit bij de wensen van de huidige klanten. We hebben dan ook vele positieve reacties gekregen.”

Hoewel Moggré het wel zou willen, gaat het SKN voorlopig niet gelden voor de circa 2.200 woningen die Het Saalien heeft ingebracht bij de fusie met BWS. “Daarvoor ontbreekt ons het aan geld. We moeten de Vogelaarheffing betalen, dat is 3 ton en een belastingverhoging van 1,2 miljoen. Dat is een aardige aanslag op ons eigen vermogen en daardoor kunnen we voor 17 tot 20 miljoen euro minder lenen en investeren.”

De familie Mantel en mevrouw Spin van het blok dat als één van de laatste onder handen was genomen, kregen tijdens een korte bijeenkomst in één van de kantoren van Salland Wonen nog een douchepakket aangeboden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.