raadsmeerderheid voor huidige trace n35

Een raadsmeerderheid is voor de ‘Raalte rechtdoor’-variant voor de N35 tussen Zwolle en Nijverdal. Daarbij blijft de N35 bij Raalte het huidige tracé volgen, maar dan wel verdiept en vierbaans. Gemeentebelangen, VVD, SP en Lokaal Alternatief hebben laten weten voor deze variant te zijn. “Het wordt nu tijd dat er zo snel mogelijk een raadsbesluit wordt genomen en er aan alle discussie een eind komt zodat de ondernemers en de inwoners van Raalte duidelijkheid krijgen”, stelt Wim de Hair namens GB. “Dan kunnen we ook verder met plannen maken voor de totale verkeersstructuur van Raalte-kern.”

Zodra het rijk en de provincie het geld bij elkaar hebben, zal er een tracéstudie volgen, waarbij voor- en nadelen nog eens gewikt en gewogen zullen worden. “Maar gezien de grote logistieke en landschappelijke nadelen van de zuidelijke variant (feitelijk het enige alternatief dat nog in beeld is) verwachten we dat dit geen echt reële optie zal worden”, zo laat de VVD desgevraagd weten. “Een debat daarover vinden we op dit moment onnodig. Eérst moet het geld er zijn. We willen geen herhaling van 1995 toen er ook een zogenaamd tracébesluit is genomen dat uiteindelijk geen enkele waarde bleek te hebben. Gemeente en provincie moeten de krachten blijven bundelen om de minister ertoe te bewegen geld voor het tracé Heino-Nijverdal van de N35 beschikbaar te stellen.”

Vorige week hebben de VVD Tweede Kamerleden Han ten Broeke en Paul de Krom er bij de minister op aangedrongen om extra geld uit te trekken om direct de héle N35 aan te pakken, dus inclusief het deel bij Raalte en Heino. Dat is expliciet genoemd in het debat. “Op provinciaal niveau heeft statenlid Krijn Lock deze week tijdens de statenvergadering het knelpunt bij Raalte óók nog eens aan de orde gesteld. Kortom: Op alle niveaus wordt er stevig gelobbyd en het lijkt er op dat minister Eurlings de problematiek rond Raalte inmiddels ook begint te erkennen. Nu alleen nog de daad (geld) bij het woord voegen”, zo stelt de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.