op kerstbomenjacht met man bijt hond

“Iedereen is gewoon anders”, zegt Gijs (6), het zoontje van Eric en Carolien Jonkman plotseling in de camera van ‘Man bijt Hond’. En daarin moet iedereen hem gelijk geven. Carolien was net aan het uitleggen waarom een boom, voor haar niet ‘zomaar’ een boom is. Bij haar queeste naar de juiste kerstsfeer zoekt ze naar een spirituele band met de boom, de takken en de wortels. ‘Haar’ kerstboom moet bij de sfeer van haar gezin passen.

Een cameraploeg van ‘Man bijt Hond’ was dinsdagmiddag te gast bij de kerstbomenstand van de familie Bredenhoff op de Domineeskamp in Raalte. De ploeg volgde een ‘willekeurige’ klant van de kerstbomenstand in de zoektocht naar de juiste boom. Helemaal willekeurig waren de hoofdpersonen niet. Het contact was al dagen van tevoren gelegd. Carolien Jonkman is in Raalte beter bekend als spiritueel therapeute en als ‘Takkenwijf’, een speciale act/personage waarmee ze haar man Eric (van de Houthakkersroadshow) regelmatig vergezelt bij optredens. Als spiritueel/paranormaal therapeute is ze serieus, als ‘Takkenwijf’ verpakt ze haar boodschap in een wat grappiger act.

Carolien ‘communiceert’ met bomen. Zelf geeft ze om te beginnen de voorkeur aan een den met kluit. Na Kerstmis wordt de boom in een bos geplaatst. En als ie er klaar voor is, kan ie omgezaagd worden door haar man en misschien nog een mooie rol spelen in de Houthakkersroadshow. Stevige wortels zijn ook een pre. “Ik zier hier bijvoorbeeld een boom die overduidelijk in een pot is geplant. Maar de wortels zijn naar buiten gegroeid. De uitstraling is duidelijk: Deze boom heeft een goede basis.”

Zware kost wellicht voor de ongelovigen onder ons, maar voor hen heeft ze juist haar ‘Takkenwijfact’ ontwikkeld. “Als Takkenwijf maak ik bijvoorbeeld ook een wensboom. Ik laat de mensen hun wensen en doelstellingen voor de komende tijd opschrijven en al die briefjes komen in de boom te hangen. Door mijn speciale gaven kan ik die wensen extra stimuleren. Maar het gebeurt allemaal wel op een luchtige toon.”

Vandaar dat ze zich ook prima thuis voelt bij de formule van ‘Man bijt hond’ dat alledaagse zaken vaak van luchtig en licht geringschattend commentaar voorziet. “In het leven is ook niet altijd alles zoals we denken. Dat is bij mijn Takkenwijfact ook zo. Bij een takkenwijf verwacht je een heel naar en lelijk mens. Maar het takkenwijf valt juist op door haar vriendelijkheid. Het leven zit vol verrassingen. En dat geldt ook voor ‘Man bijt Hond’. Dat programma zet mensen aan het denken en dat wil ik ook!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.