oosterlaar begint strandpaviljoen bij zwolle

Harold en Ria Oosterlaar zitten allesbehalve stil. Aan de plannen voor het vrijetijdscentrum ‘Anno 1856’ op de plek van de voormalige Leeren Lampe wordt nog druk gewerkt. Maar het horecastel slaat nu ook de vleugels uit naar Zwolle. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de twee bij de Milligerplas bij de wijk Stadshagen een strandpaviljoen beginnen. De deuren moeten al in het voorjaar 2009 open gaan. In eerste instantie komt er een tijdelijke huisvesting, binnen vijf jaar moet deze zijn omgebouwd tot een definitieve.

“Ontzettend leuk”, reageren Harold en Ria. “Het wordt echt iets nieuws. We hebben altijd al een band met Zwolle gehad. Ria is er naar school gegaan en onze dochter zit er ook al vijf jaar op school. We zijn al twee tot drie jaar bezig om ook een plekje in Zwolle te krijgen.” De horecavoorziening bij de Milligerplas is een initiatief van de gemeente Zwolle, die een pitch had uitgeschreven voor horecaondernemers. De gemeente koos de plannen van de familie Oosterlaar als beste uit elf inzendingen. De plannen worden nu zo snel mogelijk uitgewerkt tot concrete ontwerpen. De grond blijft in het bezit van de gemeente, de familie Oosterlaar gaat het paviljoen exploiteren. Het paviljoen moet plaats kunnen bieden aan enkele honderden bezoekers. Onder voorbehoud wordt vooralsnog de naam ‘BeachHouse InTown’ gehanteerd. “We moeten nog heel veel regelen en doen”, laten Harold en Ria weten. “Maar we hebben er ontzettend veel zin in!”

Het strandpaviljoen moet een bindende factor worden voor de wijk Stadshagen, maar daarnaast ook een publiekstrekker voor Zwolle worden. Het strandpaviljoen zal gedurende het hele jaar geopend zijn. “Veel inwoners van Stadshagen gebruiken de plas nu al om lekker uit te waaien. Ons strandpaviljoen moet een extra impuls geven aan het gebruik van het gebied. We liggen immers vlak naast de wijk. Je moet er zo meteen een hapje kunnen eten, een lekker drankje kunnen drinken en er natuurlijk een ijsje kunnen kopen. We denken er bijvoorbeeld ook aan om er allemaal activiteiten op het gebied van sport en spel te ontplooien, waarbij het strand en het water een centrale rol zullen gaan spelen. Denk daarbij aan een viswedstrijd, een beachvolleybaltoernooi, enzovoort. En we willen daarbij ook aandacht besteden aan de kinderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de herfstvakantie of de woensdagmiddagen.”

Voor de organisatie van deze activiteiten, is de familie Oosterlaar nog op zoek naar mogelijke participanten die daar in kunnen assisteren. “Het mooie is dat we zo meteen ook gebruik kunnen maken van ons al bestaande kader. De technische dienst, het administratieve personeel. We kunnen zaken bundelen.”

Nogmaals, zo benadrukken Harold en Ria, laat het goed duidelijk zijn: Dit betekent geenszins een vertrek uit Raalte. De plannen voor ‘Anno 1856’ zijn nog net zo actueel als ze een jaar geleden waren. Anno 1856 moet zo meteen plaats gaan bieden aan een kleinere dancing, een fitnesscentrum, een sportcafé een gamecentrum, meerdere barretjes, vergaderruimtes, bowlingbanen, een foodservice en een terras aan het Overijssels Kanaal. Harold en Ria zullen de scepter gaan zwaaien over het horecagedeelte van het bedrijf. “Ik heb het afgelopen jaar zo’n 25.000 kilometer gereden”, verzucht Harold. “Over wanneer de kogel door de kerk gaat, durf ik geen uitspraken te doen. Wij zijn niet de enige belanghebbende partij en ik kan niet voor anderen spreken. Maar onze plannen zijn klaar en afgewerkt.”

De afgelopen periode heeft de familie Oosterlaar veel stress opgeleverd, ze zijn er eerlijk over. “Maar dat hoort ook bij het vak. We zijn er vooral ook heel blij mee dat we de periode van De Leeren Lampe goed hebben kunnen afsluiten. Van ons personeel is vrijwel iedereen weer onder de pannen. Iedereen heeft de muntjes kunnen inleveren. De Stöppelkaters redden zich prima. We hebben daar een heel goed gevoel over. We weten dat veel mensen ons al afschrijven voor Raalte, maar dan verwijs ik altijd naar mijn ouders. Die waren 40 tot 45 jaar toen ze De Leeren Lampe goed aan het draaien hadden als uitgaanscentrum, daarvoor was het alleen maar een café. Wij staan ook nog maar aan het begin.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.