olympisch tintje aan sallandse ruiterdagen

Op Tweede Kerstdag gaat de 27ste editie van de Sallandse Ruiterdagen van start in Manege Bartels in Mariënheem. De startlijst is weer gevuld met grote namen uit de wereld van de springsport. Van 26 tot en met 30 december zijn de paarden (en hun ruiters) aan de beurt. Op 2 en 3 januari is het de beurt aan de ponyruiters.

Naast de vele regionale deelnemers zoals Roel Moors uit Raalte en Liza Tiebot uit Olst, doen ook ruiters en amazones mee die we hebben zien schitteren tijdens de Olympische Spelen in Hongkong. Zo zijn onder andere Marc Houtzager, Angelique Hoorn en de gebroeders Schröder van de partij. Oud-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam heeft in het verleden drie jaren achter elkaar de Z/ZZ-finale gewonnen in Mariënheem en doet ook dit jaar weer mee.

Tweede Kerstdag staat er meteen een publiekstrekker op het programma. Overdag worden rubrieken in de klassen B en L verreden, maar ‘s avonds worden de hindernissen heel wat hoger gebouwd. Om 20.00 uur start namelijk het Masterspringen. Dit is een showrubriek waarin de hindernissen steeds hoger worden. Iedere deelnemer die foutloos rijdt, mag een hindernis verhogen, dit kan zelfs oplopen tot 1.70 meter. Maakt een deelnemer een fout, dan valt hij af. Deze afvalrace eindigt na een aantal ronden in een spannende barrage tussen de overgebleven deelnemers. Zij moeten zo snel mogelijk een verkort parcours afleggen over de enorme hindernissen. De winnaar gaat met 500 euro naar huis.

De finale voor de klassen B en L vindt plaats op maandag 29 december om 18.30 uur. Op de slotavond voor de paarden, dinsdag 30 december, wordt vanaf 20.00 uur de finale om de felbegeerde Gouden Aar verreden voor de klassen M en Z/ZZ. In het nieuwe jaar komen op 2 en 3 januari de ponyruiters aan start. De finales voor alle klassen worden verreden op 3 januari vanaf 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.