nieuwjaarsfeest krijgt gewoon subsidie

“Dat geld hebben we nodig om de begroting sluitend te maken”, vertelt Gerco Middelkamp van het beveiligingsbedrijf RoSEC, dat het feest in samenwerking met Racketcentrum Ramele, de gemeente Raalte en Erik Kroeze (C1000) organiseert.

In de Stentor is sprake van een garantstelling van de gemeente, maar daarbij gaat het dus niet om de subsidie. “Die garantstelling hebben we bij de gemeente gevraagd om ervoor te zorgen dat we er niet financieel bij inschieten. Nu het feest is uitverkocht, is die garantstelling van de baan.” Middelkamp wil ook van de gelegenheid gebruik maken om te reageren op de kritiek omtrent de hoogte van de subsidie. “Wij moeten een complete infrastructuur regelen”, stelt hij. “En bovendien moeten we het geld in vier uur tijd verdienen. Dat is toch een ander verhaal dan bijvoorbeeld Stöppelhaene, dat meerdere dagen kan draaien.”

Middelkamp: “We organiseren dit feest ook niet vanuit een commercieel oogpunt. We doen dit voor onze naamsbekendheid en om onze betrokkenheid met Raalte te tonen. Mocht het feest zo meteen wat winst opleveren, dan zal die laag zijn. We hebben afgesproken dat een eventueel batig saldo over de gemeente, de C1000, het Racketcentrum Ramele en onszelf wordt verdeeld. De gemeente hoopt gewoon dat de subsidie terug kan worden verdiend met het beperken van de schade voor het centrum.”

Hoe dan ook: Gerco heeft er enorm veel zin in. “Dat het nu al is uitverkocht, had ik eigenlijk wel verwacht. Laat ik het zo zeggen: Het was me tegengevallen als het feest niet uitverkocht was geraakt. Het wordt een ontzettend leuk feest, reken daar maar op. Het wordt ouderwets gezellig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.