nieuw schoolgebouw op locatie de schakel

Het college van Dalfsen en het PCO schoolbestuur Dalfsen hebben overeenstemming bereikt over een nieuw schoolgebouw voor de gefuseerde scholen De Schakel en Het Kleine Veer. Het nieuwe gebouw komt op de locatie van de huidige school De Schakel aan Brethouwerstraat. De gemeente stelt voor de nieuwbouw een bedrag beschikbaar van twee miljoen euro. Daar tegenover staat dat de locatie Kleine Veer en een gedeelte van de locatie De Schakel beschikbaar komen voor de gemeente.

Medio 2008 is een onderzoek gestart om een afweging te kunnen maken tussen renovatie van het huidige schoolgebouw van De Schakel en een nieuw te bouwen school. Hoewel renovatie aanzienlijk goedkoper is dan nieuwbouw, bleek dat met renovatie van het gebouw de onderwijskundige wensen van het schoolbestuur niet gerealiseerd konden worden. Het moderne onderwijs gaat onder andere uit van individueel en groepsgewijs werken. Dit stelt eisen aan de indeling van het gebouw waarbij een aantal flexibele werkruimten gewenst zijn.

Zowel het schoolbestuur als het college vinden goede onderwijsvoorzieningen belangrijk. Daarom is vervolgens gezocht naar een win/win situatie. Deze is gevonden door een deel van de kosten voor de nieuwbouw door de school zelf te laten bekostigen en door het terrein van Het Kleine Veer en een deel van het terrein van De schakel weer beschikbaar te stellen voor de gemeente. Met behulp van een stedenbouwkundige worden de plannen voor de locatie De Schakel en Het Kleine Veer verder uitgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.