neem geen loopje met burgemeester zoon

Commentaar – Burgemeester Piet Zoon van de gemeente Raalte was gepikeerd toen we hem op 18 mei van dit jaar alle succes wensten bij zijn nieuwe job. Want wie als leidsman van Raalte aan de slag gaat, die mag je best een beetje succes wensen, hadden we zo gedacht. Toegegeven, het was een beetje cynisch geschreven. Maar als je op een gemiddelde van 1 op 1 loopt, in zeven jaar burgemeesterschap in het hart van Salland, dan is dat nog best wel gepast, dat cynisme.

Langzaam maar zeker begint Zoon zijn stempel op de gemeente te drukken. We herinneren ons nog het gekscherende Stöppelhaene-bordje aan een kanaalbrug dat werd verwijderd, waarna Zoon zei dat dat niet had mogen gebeuren. Het ging nog even fout, maar het was lef toe te geven dat ‘ze’ dat beter niet hadden kunnen doen.

Afgelopen week – zo hebben we de indruk – heeft Zoon de piketpaaltjes wel definitief geslagen. Bij Max Middelbosch stond een tent die er niet mocht staan. Raalte kent Max als een ondernemer die zich geen zak van regels aantrekt. En tot heden kenden we Raalte een beetje als de gemeente waar zo iemand dan zijn zin kreeg. Dat lijkt dus nu voorbij. Je kunt met de gemeente in gesprek over opties. Dan worden er gezamenlijke grenzen gezocht. En daar heb je je dan aan te houden. Da’s wel net zo helder voor alle partijen.

Wat nu nog rest is het langzaam maar zeker slijten van alles wat er in het verleden allemaal verkeerd is gegaan. Burgers zullen aan de nieuwe situatie moeten wennen. Maar ook de ambtenarij moet dat. Van beide kanten moeten ze wat minder snel in de stress schieten. De burger moet begrijpen dat er voor de algemene leefbaarheid regels zijn. Ambtenaren moeten leren dat ze er zijn voor de burger en niet voor die regeltjes. En ook de ruziënde politici moeten zich dan als volwassen mensen gaan gedragen.

Als er dan héél veel water door het kanaal is gestroomd, dan komt het vast allemaal weer helemaal goed.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.