musical carmel college vol betoverende acts

Een bont gezelschap van leerlingen en docenten van het Carmel College Salland hebben woensdag en donderdag een musical vol betoverende acts opgevoerd in het Hoftheater in Raalte. Het podium vulde zich beide dagen een uur lang met sterren die zichzelf van de hemel speelden, zongen, dansten. Zowel live als in magistraal geregisseerde videobeelden. Het publiek gaf hun na afloop een staande ovatie. Een open doekje dus. Dik verdiend.

De kerstboodschap ontbrak uiteraard niet in de musical en deze werd verpakt in een vervolg op de succesvol opgevoerde musical van 2007. Hetzelfde gezapige gezinnetje met onder anderen een teleurgestelde huismoeder, een onverschillige en kauwgom kauwende puberdochter en een oma, langs wie het allemaal heen leek te gaan opende het bal. Hilarisch werd het, toen zij zich in een avontuur op SBS 6 stortten: ‘So You Wannabe A… Kerstster!’

Dit jaar was het niet de ongebreidelde consumptiedrift, maar de nietsontziende ambitie om een ster te worden, ten koste van alles en iedereen, die de moraal van het verhaal uitdroeg: Plaats jezelf niet in een isolement, neem het op voor je naaste en blijf vooral jezelf. Nee, al druipt het gebrek aan zangtalent ervan af, winnen zul je… Bepaald geen garantie voor een vredig en saamhorig kerstfeest. Ruzie in de tent! En wie drong als enige door tot de tweede ronde, tot verbazing van de andere familieleden? Oma. Onschuld en onbevangenheid bleken dan toch de eigenschappen die de doorslag leken te geven.

De bijna maniakale gedrevenheid van de vader die alle Elvis-nummers uit zijn hoofd kon spelen, maar door zijn eigen echtgenote werd veroordeeld tot een ‘Sound of Music’-nummertje dat de jury compleet neersabelde, deed het publiek van de spanning, maar vooral van het lachen, naar adem snakken. Welkom waren de reclameblokken op het videoscherm waarin leerlingen en docenten het hele onderwijsbedrijf relativeerden. Leerlingen die hun leraren met hun koffers en tassen vol correctiewerk op weg naar hun lokaal volledig onder de voet liepen. Leraren die in wanhopige lessituaties met het spreekwoordelijke hoofd op het hakblok werden gelegd en vervolgens geschikt of ongeschikt werden verklaard. Geschikt? Kom werken op het CCS! Een ironische kwinkslag in tijden van een toenemend lerarentekort. Gelukkig zien de docenten er de humor van in!

Andere intermezzo’s waren minstens zo mooi van inhoud en vorm: Je waande je in de balzaal van Versailles toen een aantal vrouwelijke docenten in prachtige zeventiende-eeuwse outfit, bepoederd en voorzien van pruiken, een barokke dans opvoerde. Er was een betoverend duet van twee leerlingen over het thema waarin leven en kunst elkaar omarmen: De liefde. Er was een virtuoze solo op gitaar, een dans-act waarin leerlingen zich van een talentvolle, energieke kant lieten zien. Enzovoort. Op de achtergrond verbleven de koortsachtig werkende technici, onder wie ook weer leerlingen. In de week voor Kerst werd 2008 stijlvol uitgeluid…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.