miss maaike heethaar vrijheid blijheid

Maaike Heethaar is vrij om te gaan en te staan waar ze wil. De favoriet van de Miss Nederland verkiezing weigerde enkele dagen voor de finale om een driejarig contract met de organisatie van de verkiezing te ondertekenen.

Boze tongen beweren dat dat haar ook de winst heeft gekost – ze werd tweede – , maar Maaike doet er het zwijgen toe. “Ik ben hartstikke blij met de tweede plek. En ik kan verder gaan met mijn eigen leven. Er liggen nu allerlei kansen en mogelijkheden. Ik ben net bijvoorbeeld nog gebeld.” Betekent dat dat we haar wellicht binnenkort terugzien op de nationale tv? Maaike zegt niks en lacht veelbetekenend.

Maaike is ambitieus, weet wat ze wil en is er helemaal klaar voor. Haar zelfbewustheid (niet te verwarren met arrogantie) zorgt ervoor dat ze zich op haar gemak voelt in de schijnwerpers en dat maakte haar (in combinatie met haar niet onaangename uiterlijk) tot favoriet van de Miss verkiezing. Waarbij ze dus pardoes maar even de rollen omdraaide. Want Miss verkiezingen die de deelnemers exploiteren? Niet in de wereld van Maaike! Nadat ze als enige van de twaalf ‘Missen’ weigerde haar handtekening te zetten onder het contract, dat door een bevriende jurist wordt omschreven als ‘eenzijdig, onredelijk en intimiderend’, en vervolgens tweede werd (alhoewel ze in bijna alle polls op één stond), lijkt zij als de absolute winnaar uit de bus te komen.

“We kregen het contract in Turkije onder onze neus met de mededeling dat de organisatie het die dag nog ondertekend terug wilde zien. Maar ik vond het een nogal omvangrijk contract en ik heb er zelf eerst even goed naar gekeken. En er stond toch een aantal bepalingen in waarin ik me niet kon vinden. Vervolgens heb ik besloten om er iemand naar te laten kijken. En die raadde mij af om het te ondertekenen. Ik heb vervolgens voorgesteld om er over te onderhandelen. Maar dat is niet gebeurd. Ik had met alle liefde willen tekenen, maar dan had er wel een contract moeten liggen waarin ik mij ook had kunnen vinden.”

Zelf is ze in elk geval niet degene geweest die de geruchten over manipulatie van de uitslag naar buiten heeft gebracht. “Dat heeft voor mij ook helemaal geen nut. Je komt zo ook over als iemand die niet tegen haar verlies kan. Ik zit daar helemaal niet op te wachten. Ik ben hartstikke blij met de tweede plaats en ik gun het de winnares echt van harte. Het is een hartstikke lieve en intelligente meid!”

Maaike is vastbesloten om het helemaal te gaan maken in de entertainment, media en organisatiewereld. Nadat ze in maart dit jaar was uitgeroepen tot Miss Overijssel mocht ze aantreden in Toppers te Paard. De paardensport heeft inmiddels haar hart gestolen. Naast een blessure bij haar nier leverde de deelname haar ook een positief gevolg op, namelijk een nieuwe relatie. Want inmiddels is ze een ‘setje’ met Julius ter Haar, de directeur van OAD, die ook meedeed aan het programma. Ze werkt freelance als event-manager voor vrije tijds/uitgaanscentrum Go Planet in Enschede, doet verslaggeving voor het ANP en is nog met ontzettend veel andere projecten bezig.

Daarnaast deed ze ervaring op als presentatrice van modeshows en wist ze een andere droom te verwezenlijken: Ze mocht samen met Carrie ten Napel een documentaireserie over een ontwikkelingsproject voor meisjes uit Senegal maken. “Het optimisme dat het project en de serie uitstralen, past goed bij me”, stelt ze. “We wilden laten zien wat voor goede dingen er gebeuren en hoe de meisjes zich daar ontwikkelen. Het gaat daar hard vooruit. De meisjes die we spraken waren vrolijk, positief en druk bezig met alle mogelijkheden die ze daar nu hebben. We hebben ontzettend goede reacties gehad op die serie. Dat heeft me een heel voldaan gevoel opgeleverd.”

Verdere ambities? Genoeg. “Ik heb ervaring als fotomodel dus ik ken de fashionwereld een beetje, maar mijn echte ambities liggen bij sport en reizen. Ik ben bezig met een nieuw project voor kinderen dat Maaike4Kids gaat heten. Het gaat om een leuk bewegingsprogramma voor kinderen met overgewicht. We willen op een positieve en educatieve manier voorlichting geven over het belang van gezond eten. En mijn ultieme droom? Ja, dat is een eigen reisprogramma!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.