middelbosch blikt terug op vijf jaar tivoli

Taveerne Tivoli viert woensdag 3 december het 5-jarig bestaan. Eigenaar Max Middelbosch kijkt tevreden terug op zijn tijd in Raalte. Zijn American Motorcyle Museum heeft vorig jaar zo’n 12.000 bezoekers getrokken en het café-restaurant staat op de kaart. “De vijf jaar voor deze vijf waren spannender dan deze”, lacht Middelbosch, doelend op de periode die hij nodig had om zijn plannen voor Raalte te verwezenlijken. De gemeente en de Raalter horeca struikelden indertijd over Middelbosch’ grote plannen.

Middelbosch kon jaren geleden de vorige locatie van zijn motormuseum voor veel geld verkopen aan de gemeente Zwolle. Mede door tips van bevriende Sallanders kwam het Tivoli-terrein in Raalte in beeld als nieuwe locatie. Maar toezeggingen die de gemeente Raalte had gedaan aan Max, bleken in strijd met voorwaarden die Raalte aan eerdere belangstellenden (verschillende Raalter horecaondernemers) had gesteld. Het leverde flink wat juridisch getouwtrek op. Raaltenaren Henk Aa en Geert Hannink organiseerden daarop een petitiedag voor de komst van het museum, die maar liefst tienduizend handtekeningen opleverde. “Ik zag het eigenlijk niet meer zitten in Raalte en had de plannen al bijna opgegeven, maar die dag heeft me toen zo goed gedaan dat ik verder ben gegaan”, vertelt Max. En met resultaat.

In december 2003 opende Taveerne Tivoli, het café-restaurant bij het museum, de deuren. Het museum volgde zo’n vier maanden later. “Het probleem is alleen dat het hier altijd zo gezellig is”, lacht Middelbosch. “Je maakt even een praatje met de gasten, je drinkt even wat mee. En dan krijg je dit: Ik ben de afgelopen vijf jaar vijftien kilo aangekomen. Drie kilo per jaar!” Veel zin om terug te kijken op de moeizame aanloopperiode voor Raalte heeft Middelbosch niet. Dat ie nooit meer vriendjes zal zijn met alle horecaondernemers is een conclusie die we rustig mogen trekken. Middelbosch kijkt liever vooruit. Naar bijvoorbeeld zijn plannen voor het grote ‘Motormotel’ tussen zijn huidige terrein in Raalte en de N348.

De welstandscommissie moet zich nog voor een laatste keer buigen over zijn bouwtekeningen, maar lijkt bijna om. Middelbosch wil er een vierkant complex met open binnenplein neerzetten, dat plaats kan bieden aan in totaal 25 tweepersoonskamers. Een boerderijkasteel naar oud Limburgs model. Als de plannen door de welstandscommissie zijn goedgekeurd, komen ze ter inzage te liggen. Of hij problemen verwacht met eventuele bezwaren, dat wil en kan Middelbosch niet zeggen. “Dat zien we dan wel weer.” Hij hoopt dat voorjaar 2009 de schop de grond in kan. “Tja, ze zeggen altijd wel dat die motormuizen kunnen zuipen, maar als ze hier niet kunnen blijven slapen, gaat er geen druppel bier in”, lacht Max. “Iedereen is welkom, maar we zetten het hotel er met name neer voor bezoekers van het museum. We zitten hier hartstikke ideaal. Voor het motorverkeer tussen Scandinavië en Zuid-Europa ligt deze locatie precies op de route. Dat levert ons dan ook veel gasten uit die landen op!”

Het 5-jarig bestaan wordt gevierd met een optreden van Cuby & the Blizzards. “Cuby en ik kennen elkaar al jaren”, stelt Max. “We zijn bij elkaar in de straat in Assen opgegroeid. Het hele leven is voor ons de blues. We zijn en blijven Drentse bluesmannen. Als Harry (Muskee, de echte naam van ‘Cuby’, red.) ‘Backstreet’ zingt, dan zingt ie over onze straat. Daarom moest hij hier ook bij zijn!” Woensdag is Taveerne Tivoli vanaf 16.00 uur geopend. De kok heeft een speciaal jubileummenu samengesteld. Tijdens het diner kun je genieten van akoestische muziek van Corn Bread Nation. De feestavond begint om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er muziek van de rock-a-billy formatie Yeah Baby. Om 22.00 uur begint het optreden van Cuby & the Blizzards. Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan het schap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.