luttenbergs geen steil bij laatste jamsession

De maandelijkse jamsession van Sixties Alive is dit keer niet op de laatste zondag van november maar op zondag 7 december. Het is tevens de laatste jamsession in 2008. Om het succesvolle jaar in stijl af te sluiten pakt ‘Sixties Alive Jam’ uit met twee bands. De nieuwe groep BackFire treedt op als gastband en als ‘special guest’ komt het ervaren trio Geen Steil uit Luttenberg naar het Deventer Havenkwartier.

BackFire is samengesteld uit vier Sixties Alive musici met één zangeres. Gerrit (drum), Ben (gitaar), John (toetsen) en Frans (bas) en Ivanka – de jonge frontlady met lef – spelen nummers van onder andere Fats, Chuck Berry, Shocking Blue, Wanda Jackson, Fleedwood Mac en Zombies onder de noemer ‘classic rock met een terugslag’. De band speelt niet klakkeloos covers na, maar giet er met gevoel een eigen sausje overheen.

Geen Steil uit Luttenberg met Joke Huisman, Ronald Rensen en Ernst van der Sloot spelen een breed scala aan muziekstijlen. Dit gegeven is de inspiratie geweest voor de naam van de band. De keuze van de muziek en arrangementen zijn te typeren als dynamisch, verfrissend, integer en flexibel en zijn niet bepaald door een vaste stijl of tijdsgeest. De basis van de muziek zijn covers die door Geen Steil een eigen vertolking krijgen.

Naast deze twee bands blijft er voldoende ruimte beschikbaar om te jammen voor de Session-muzikanten. Sterker nog, er wordt verwacht dat het optreden van beide bands juist tot inspiratie zal leiden om aan te sluiten en mee te spelen. De jamsession is in het Cultureel Eetcafé DOK H2O in Deventer, begint om 15.00 uur en eindigt om 18.00 uur. De toegang is zoals gebruikelijk gratis en dat geldt ook voor deelname aan de jamsessions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.