Home / archiefcentraal / leerlingen brandweer oefenen bij lampe

leerlingen brandweer oefenen bij lampe

Toekomstige manschappen van de gemeentelijke brandweer van Hardenberg en Raalte hebben vrijdag opnieuw De Leeren Lampe gebruikt voor een oefening. Het leegstaande zalencomplex wordt drie weken lang gebruikt voor verschillende oefeningen en trainingen. Vorige week vrijdag was de eerste oefening, vandaag was er een nieuwe sessie. Op 19 december is de laatst oefening.

De Leeren Lampe is een uitermate geschikt complex voor de opleiding van nieuwe brandweerlieden. Vanwege verschillende ruimten zoals een keuken, kelder en enkele verschillende zalen, kunnen de leerlingen meerdere facetten van het brandweervak oefenen. De trainingen worden telkens gehouden met twee tankspuitauto’s. Op zaterdag 20 december moeten de toekomstig brandweerlieden hun examen afleggen.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.