koopzondag in olst op maat voor kerstmis

Met de Kerst in het vooruitzicht zijn zondag 14 december de meeste winkels in Olst geopend. Dit jaar is de kerstkoopzondag groter dan voorgaande jaren, door deelname van vrijwel alle winkels en bedrijven in het centrum. Verrassende activiteiten maken dat je er een prettig kerstgevoel van krijgt.

Als echte primeur heeft Olst de try-out van de talentenstroom. Twaalf kinderen van de Van der Capellen scholengemeenschap hebben, onder begeleiding van theaterdocenten Jolmer Versteeg en Anouk van der Wal, een straattheaterprogramma bedacht. Theater in de sfeer van musicals als ‘Annie’ en ‘Olivier Twist’. Je moet zondag dan ook niet vreemd opkijken als je midden op straat slapende zwerfkinderen treft of als je door bedelende kinderen lastig wordt gevallen. Twee korte voorstellingen van elk circa vijf minuten zullen gedurende de hele middag worden getoond op verschillende locaties op straat.

De Broeklandse Koorkeerls zorgen bij tuincentrum Hollegien voor een muzikale noot. Hollegien is voor deze gelegenheid helemaal in kerstsfeer gehuld. In De Olsterhof speelt Michiel Slee, getooid in Dickens-outfit, de snaren van zijn gitaar en zingt daarbij Ierse en Schotse kerstliederen. Al wandelend door de winkelstraten kun je de man met de twee ezels tegen het lijf lopen welke cadeautjes uitdeelt.

Behalve het struinen naar alle kerstbenodigdheden en cadeautjes, kun je ook een rondrit maken in de nostalgische paardentram, getrokken door twee Belgische paarden. Deze verwarmde paardentram stopt op verschillende plaatsen in het centrum en is voor iedereen gratis te gebruiken. Ook toneelvereniging Heyermans is van de partij met diverse lekkernijen. De koopzondag in het nieuwe hart van Olst duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.