knappe prestatie sallandse veldrijdsters

Dat Salland niet alleen over verdienstelijke mannelijke veldrijders beschikt, maar ook over vrouwelijke, zal velen nog steeds ontgaan zijn. Bij wedstrijden van de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) rijden op dit moment echter twee jeugdige dames van CRT Raalte mee die zich in deze veldritcompetitie zeer goed van voren laten zien. Britt Jansen uit Wijhe behaalde zondag bijvoorbeeld een mooie tweede plek door sterk te rijden op een loodzwaar parcours in Hengelo.

Britt startte zondag als laatste en wist wat haar te doen stond. Op het modderachtige parcours, volgens de organisatie één van de zwaarste tijdens de competitie, was het de taak om sneller te fietsen dan Maaike Hoek uit Almelo, de leider van het algemeen klassement. Op de finish kwam de jonge Wijhese net niet voorbij Maaike. Jet Wildeman uit Raalte behaalde een mooie derde plek en staat op een vierde plaats in het klassement achter Karen Elzing van de WSV Emmen.

Randy Ophof uit Raalte en Jarno Pap uit Heino, ook van CRT Raalte, behaalden in Hengelo respectievelijk een vijfde en derde plaats. De GOW-veldritcompetitie is op 11 oktober begonnen in Hardenberg en zal haar finale hebben op 4 januari in Aalten. In totaal worden er twaalf wedstrijden gereden, waarvan er tien meetellen voor het eindklassement. Het veldrijden kan zich in het oosten sinds enkele jaren weer verheugen op een groeiend aantal deelnemers, die zelfs uit Groningen en Drenthe komen om zich te meten met hun concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.