kerstsfeer bepalend voor dickens festijn

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft op zaterdag 20 en zondag 21 december weer in volle glorie in het centrum van Deventer, want dan wordt er een nieuwe editie van het Dickens Festijn gehouden. In het historische Bergkwartier komen deze dagen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: Van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards en van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de achttiende keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Nieuw dit jaar is de deelname van ‘The Charles Dickens Museum’ uit Londen aan de Dickens Expositie in de Bergkerk met originele manuscripten van Charles Dickens en andere exclusieve stukken uit deze bijzondere Engelse collectie. Toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel dient rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang in de Walstraat.

Op stadsplein de Brink is op zaterdag 20 december de wekelijkse warenmarkt en op zondag 21 december vindt er een kerstmarkt plaats op de Brink. Daarnaast vindt van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 december de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk plaats. Op 21 december is het Kerstkoopzondag in de binnenstad. Bovendien vinden er op zondag 21 december onder de titel ‘Deventer Kerststad’ tal van gratis toegankelijke concerten plaats in de kerken in de binnenstad met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.