jubileumfeest tivoli vooral druk en gezellig

Het was misschien wel het meest besproken feest van 2008: Het jubileumfeest van Taveerne Tivoli. En waar draaide het om? Om een tent. Een tent die er niet mocht staan van de gemeente.

De tent stond er niet en Cuby & The Blizzards speelden gewoon binnen in de kroeg op een geïmproviseerd podium. Het verlies aan ruimte werd buiten goedgemaakt met een grote, met vuurkorven verwarmde, veranda. En wat bleek? Het feest was gewoon een gezellig onderonsje zonder wanklank. Bijna dan… Want wat was het binnen tijdens ‘Cuby’ druk…

“Het klínkt in elk geval goed…” Aldus een bezoeker van het jubileumfeest over het optreden van Cuby & The Blizzards, terwijl hij er geen zak van kan zien. Maar echt veel uitmaken doet hem dat niet. Tuurlijk is het voor de hardcore Cuby-fans vervelend dat de tent (met het grote podium) er niet staat, want het zicht op het nisje waarin het podium staat is slecht, maar de sfeer is verder prima in orde. Ondanks dat het dringen geblazen is voor het podium. “Het is dat de muziek zo mooi is”, verzucht een bezoeker die constant – door de stroom mensen die naar het toilet loopt – tegen de bar wordt gedrukt. Een toiletbezoek vereist inderdaad bijna een meerjarenplan.

Het publiek? Van jong tot oud, van biker tot zakenman, van dread tot volgetatoeerde vetkuivenrocker en van burgerman (en -vrouw) tot middenstander. Af en toe horen we iets over een tent, af en toe wordt er wat gemopperd. Maar er zijn net zo goed ook bezoekers die begrip tonen voor de gemeente. En verder? Biertje pakken, muziekje erbij, beetje swingen en lekker kleppen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.