jongeren van tegenwoordig lezen geen krant

Jongeren lezen de krant niet voor het nieuws. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit Twente naar motieven voor krantleesgedrag bij jongvolwassenen tussen 18 en 34 jaar. Als de krant gratis is willen jongeren hem nog wel openslaan, maar dan vooral als tijdverdrijf. Bijvoorbeeld om de treinreis door te komen.

“Betaalde kranten blijken niet langer in staat jonge nieuwe lezers aan zich te binden. Gratis kranten lukt dat wel, maar ook daarvan zijn jongeren voor hun nieuwsvoorziening niet afhankelijk”, stelt Masterstudent Psychologie Herman Wolswinkel. Zijn verklaring: “De eigenschappen van de krant passen niet bij een generatie die gewend is aan dynamische nieuwe media. Krantleesgedrag blijkt bij deze groep los te staan van de nieuwsbehoefte. Andere media zoals internet, televisie en radio blijken veel beter in staat om in die nieuwsbehoefte te voorzien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.