jan smeekens wil changchun snel vergeten

Jan Smeekens koestert revanchegevoelens na zijn teleurstellende optreden tijdens de wereldbekerwedstrijd sprint in het Chinese Changchun van afgelopen weekend. De 21-jarige sprinter uit Raalte reed met 35,99 en 35,80 seconden in beide races op de 500 meter onder zijn kunnen en kwam niet verder dan de veertiende en vijftiende plek. Dat moet komend weekeinde anders, in Nagano.

Bij de wereldbekerwedstrijd in Changchun hoopte Smeekens zich vooraf bij de eerste acht te schaatsen. “Dat is mijn doelstelling dit seizoen in het wereldbekercircuit, met af en toe een uitschieter naar boven. Ik wil constant goed rijden”, zo citeerde ANP de ‘Japanner uit Salland’ deze week. “Voordat ik naar Azië ging, ben ik drie dagen ziek geweest. Ik was afgelopen weekeinde gewoon net niet fit genoeg.”

Een mindere dag heeft op de 500 meter direct grote gevolgen, zo bleek Changchun. De concurrentie is enorm en Smeekens realiseert zich dat. Toch kijkt hij vooral naar zichzelf en trekt zijn eigen plan. Hoe moeilijk dat soms ook is. In Japan is hij, net als in China, de enige TVM’er en daarom traint hij vaak samen met de Rus Dmitri Lobkov, die zondag de 500 meter won. Zaterdag en zondag moet de Raaltenaar weer aan de bak, om de wedstrijd van vorige week snel te vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.