is de n35 dan eigenlijk al een autoweg

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden daar de komende tijd maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man kwam in Heino op de rotonde naar het industrieterrein bijgevoegd bord tegen.

Het is nog een hele discussie hoe de weg Zwolle-Raalte-Almelo er over een jaar of vijftien moet uitzien. Maar het belangrijkste daarbij voor deze regio is de vraag of die weg rechtdoor Raalte moet komen te liggen, of ten zuiden van de dorpskern.

Wellicht leuk in het geheugen te roepen dat de rare slinger in de Zuidwijklaan in Raalte Noord te danken is aan de bewoners van De Fazant die destijds actie voerden tegen een weg die rechttoe rechtaan zou komen te liggen. Dat was destijds zo bedacht omdat er een verdiept tracé van de N35 gemaakt zou worden. Annemarie Jorritsma, minister van Verkeer in die dagen, had gemeenten opdracht gegeven om niks, maar dan ook niks te ondernemen in de directe omgeving van die weg. Dat zou later de aanleg van die tunnel maar vertragen.

Van dat vertragen is het wel gekomen overigens, maar dat had niets met de Zuidwijklaan te maken. Die is tegen de wil van de minister toch gewoon lekker dicht tegen de verkeersader naar Twente en Zwolle aangelegd. Het verklaart waarom er altijd nog zo’n stuk weiland tussen de woonwijk en de ontsluitingsweg ligt.

Op de rotonde tussen de twee industriegebieden van Heino hebben ze die vertraging niet helemaal meegekregen. Daar hebben ze gedacht: Het zal wel een autoweg worden. Laten we dat dan ook maar vast op de borden aangeven. Hoeven we er later niet nog een keer weer bij. Die verwijzing hangt er al sinds jaar en dag. Nog nooit een iemand die er aanstoot aan genomen heeft. Maar toch: Weghalen die autootjes.

En weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.