instructeur wint l finale op ruiterdagen

Dat Frank Buitenhuis uit Holten het goede voorbeeld kan geven is tijdens de Sallandse Ruiterdagen nog eens bekrachtigd. De instructeur bij de Heemruiters in Mariënheem sleepte tijdens het vijfdaagse evenement al verschillende prijzen in de wacht, maar maandagavond kwam daar als klapstuk de eerste prijs in de L-finale nog eens bij.

Lange tijd ging Ernst Vreeswijk uit Dalfsen aan kop in de L-finale. Hij kwam als eerste aan start in de barrage en zette gelijk een snelle tijd neer. Geen van de volgende zestien barragekandidaten kon aan die tijd tippen, totdat Frank Buitenhuis als laatste aan start kwam. Het kon weldegelijk sneller, maar liefst twee seconden finishte Frank onder de tijd van Ernst. Dus kreeg Frank de extra prijs van 250 euro.

Eerder op de avond werd de B-finale verreden. In deze finale was de kwaliteit van de deelnemers hoog, de helft van de deelnemers bleef de eerste omloop foutloos. Er werd dan ook hard gereden in de allesbeslissende barrage. Nancy Dunnewind, lid bij de Vechtruiters in Dalfsen, was de snelste foutloze combinatie en nam later op de avond de Gouden Aar en de extra prijs van 125 euro in ontvangst.

Ook burgemeester Piet Zoon kwam maandag een kijkje nemen bij Manege Bartels. Hij genoot van de springsport en reikte een aantal prijzen uit. Vandaag (dinsdag 30 december) worden de laatste M-rubrieken en de klasse Z en ZZ verreden. Dinsdagavond strijden de beste deelnemers tegen elkaar in de finale die om 20.00 uur begint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.