Home / archiefcentraal / hooibergbouwer willem ruhof overleden

hooibergbouwer willem ruhof overleden

De Raaltenaar Willem Ruhof is zaterdag 6 december na een langdurige ziekte op 69-jarige leeftijd overleden. Ruhof was helemaal bezeten van de Oost-Nederlandse hooiberg. Zo werkte hij onder andere mee aan het onlangs gelanceerde boek ‘Een Oost-Nederlandse hooiberg bouwen’, om anderen te stimuleren dit Sallandse erfgoed in ere te houden.

Voor zijn bijzondere inzet voor het behoud van de oude houten Sallandse hooiberg, werd Willem Ruhof op 20 september van dit jaar nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met zijn vrouw Nel woonde hij in een Sallandse boerderij plus schuur langs de spoorlijn Zwolle-Raalte. Als vrijwilliger en adviseur was Willem nauw betrokken bij de werkgroep Bouwadvies van de SKHN. Hij adviseerde enthousiaste hooibergliefhebbers die regiospecifiek een nieuwe berg wilden bouwen. Zelf bouwde hij natuurlijk ook nog regelmatig nieuwe hooibergen. Overal in Salland, en daarbuiten, staan nieuwe hooibergen met een voor de kenners op afstand herkenbare Ruhof-stempel.

Willem Ruhof is op het moment thuis aan de Pruimersallee 2 in Raalte. Op vrijdag 12 december om 13.30 uur is er een speciale herdenkingsdienst in de Plaskerk in Raalte. Aansluitend wordt Willem Ruhof naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof naast de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan de Kerkstraat 8 in Raalte gebracht.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.