hippe vuurwerkbril kan oogletsel voorkomen

Net als verleden jaar gaan de oogartsen van het Deventer Ziekenhuis ook dit jaar weer de uiterst succesvolle vuurwerkbrillen verkopen voor een prijs van slechts twee euro per stuk. Vond drie jaar geleden misschien niet iedereen de vuurwerkbril even hip, dit jaar is de ogenbeschermer er in transparant roze, oranje, zwart en blank. Ook zijn er aparte modellen voor volwassenen en kinderen. En wat is minder hip: Je ogen goed beschermen of straks misschien tot één van de zeshonderd slachtoffers met oogletsel behoren die er jaarlijks te betreuren zijn?

De oogartsen in Deventer vinden dat vuurwerk best kan worden afgestoken, zolang daarvoor maar de nodige veiligheidsvoorzorgsmaatregelen worden getroffen. Het dragen van de bril, die ook wordt aanbevolen door de Stichting Consument & Veiligheid en de Brandwondenstichting, is daar één van. De vuurwerkbrillen zijn vanaf woensdag verkrijgbaar bij de oogpoli van het Deventer Ziekenhuis. Tussen Kerst en oudejaarsdag verkoopt ook de Spoedpost de bril.

Dat de vuurwerkbril inmiddels is geaccepteerd, blijkt wel uit het feit dat dit jaar veel vuurwerkhandelaren de vuurwerkbril in hun assortiment hebben opgenomen. De oogartsen zelf zetten het belang van een goede ogenbescherming kracht bij door aan jongeren voorlichting te geven over het afsteken van vuurwerk. Volgend jaar doen ze dat samen met bureau Halt, dit jaar al als proef op één basisschool. Voor tips over het afsteken van vuurwerk verwijzen we naar de website staging2.oogartsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.