grote omschakeling bij becks motoren wijhe

Het BMW-raceteam van Becks Motoren Wijhe is druk aan het sleutelen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerste coureur Jarno Jonker komt, als zijn werk het toelaat, drie avonden in de week plus de hele zaterdag naar de garage in Wijhe om zichzelf en zijn motormachine optimaal te prepareren voor het nieuwe seizoen. En dat wordt een grote omschakeling, want voor 2009 betekent het een geheel nieuwe motor. Jarno’s oude machine gaat naar tweede coureur Boy Beck.

“De motor waar Boy het afgelopen seizoen op heeft gereden is verkocht en komt straks in een museum te staan”, zo vertelt teameigenaar Jan Beck. “We hebben veel goede herinneringen aan deze motor waar we zes seizoenen mee gereden hebben. Peter Juffer heeft er nog één en Jarno Jonker twee seizoenen bij de HMV gereden. Daarna werd het onze reserve motor en is vele malen ingezet mede door vele kinderziektes in het begin van onze nieuwe motor. Boy heeft er het laatste seizoen mee gereden.”

Komend seizoen blijven Jarno Jonker en Boy Beck de coureurs van het BMW-motorteam. “Boy gaat met de motor van Jarno rijden met het R50-5-blok van 2008 erin en Jarno bouwt een nieuwe motor met ook eerst nog het blok van 2008”, stelt Beck. “Beide motoren staan al weer op de wielen en de motor van Boy loopt al weer. Daar hebben we nog wat aan veranderd maar dat gaf geen goed resultaat. We hebben nog een lange weg te gaan met de machine van Boy.”

De nieuwe motor van Jonker krijgt voor 2009 een nieuw en lichter frame dan in 2008. “De motor is bijna klaar en gaat binnenkort al naar de testbank. Ook zijn we druk bezig met het bouwen van een nieuw blok voor Jarno”, stelt Beck. “Het sterkste blok zal gebruikt worden voor het nieuwe seizoen, het andere blok reist iedere keer mee naar locatie als reserve.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.