geen geld voor andere nieuwjaarsfeesten

De buurtdorpen van Raalte – zoals Mariënheem, Heeten en Luttenberg – krijgen definitief geen bijdrage in de kosten voor het organiseren van een feest rond de jaarwisseling. Dat schrijft burgemeester Piet Zoon in antwoord op vragen van Gemeentebelangen. Reden is dat in het verleden in de buurtdorpen geen overlast is geweest.

Zoon zet het in de brief aan GB uitgebreid uiteen. Tijdens de jaarwisseling van 2004-2005 was er in het centrum van Raalte een groot ordeprobleem. Reden om in 2005 met een pakket maatregelen te komen. De Leeren Lampe ging in het op het verzoek een groot feest te organiseren. In het centrum werd een vuurwerkverbod van kracht. Maar De Leeren Lampe is weg. Er zijn wel andere cafés waar je terecht kunt, maar niet met 1.500 man tegelijk. Achter de schermen zijn meerdere oplossingen gezocht, maar niet gevonden. Steeds stak het kostenrisico de kop op. Zoon: “Het dilemma van Raalte was dus of betalen of het risico lopen dat het weer uit de hand gaat lopen zoals in 2004-2005.” Het werd dus ‘betalen’.

Een uitzondering is gemaakt voor Heino. Daar gaat ook een geringe bijdrage naartoe, voor het betalen van orderbewakers. Voor een feest in het Dorpshuus zijn vier bewakers nodig. Maar die bewaken ook de openbare orde op straat. Voor dat deel betaalt Raalte mee. Voor andere dorpen zit er dus geen geld in het vat. Eigenlijk om de doodeenvoudige redenen dat het daar niet uit de hand is gelopen in het verleden en dat het naar verwachting ook niet uit de hand gáát lopen. En dat lijkt te danken aan activiteiten die in de kernen al jaren op poten worden gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.