gb heeft haast met tracekeuze voor n35

De N35, we naderen het eind van de discussie over het tracé, zo lijkt het. Want in Den Haag maken VVD en CDA zich sterk voor een snelle verbetering. Nu Salland nog. Wat gaat het worden? Rechtdoor, links- of rechtsom? Provincie en gemeente moeten daar op antwoorden, anders heeft de minister helemaal geen zin geld te reserveren. Of erger: Dan bepaalt hij het zelf wel, voorspelt CDA’er Van Hijum. En daarom heeft Gemeentebelangen Raalte haast en roept het burgemeester en wethouders tot de orde: Kom met je visie op de proppen, dan kunnen we als raad een beslissing nemen.

Wim de Hair van GB ziet in de landelijke discussie over de N35 – vandaag (maandag) ook weer gevoerd in Den Haag – maar één antwoord: Het wordt de hoogste tijd dat Raalte zegt wat het wil met die N35. Want dat ligt op het bordje van de lokale politici. Dat blijkt ook uit de antwoorden van Eddy van Hijum (CDA) en Han ten Broeke (VVD) vanuit Den Haag. Zij pleiten voor geld, maar ze willen niet precies zeggen welke route de weg moet krijgen.

GB maakt al wel een keuze: Rechtdoor. De Hair: “Dat standpunt hebben we altijd gehad, dat standpunt hebben we nog.” De Hair vindt het onbegrijpelijk dat er niet meer vaart met de keuze gemaakt wordt. “Het toekomstige tracé van zowel de N35 als de N348 in de omgeving van Raalte is van vitaal economisch en verder belang voor de ontwikkeling van Raalte. We hebben (sport)visieplannen, bestemmingsplannen, ontwikkeling van bedrijventerreinen en woningbouwplannen in voorbereiding. Die kunnen naar onze mening alleen maar uitgevoerd worden als we weten hoe de wegen rondom Raalte gaan lopen. Net als de totale verkeersstructuur van de kern van Raalte overigens.”

De Hair: “Ondanks ons herhaald aandringen op een spoedige uitspraak van de gemeente Raalte is die uitspraak er nog steeds niet.” En dat baart De Hair zorgen. Vooral ook nu de discussies zich lijken te verplaatsen naar Den Haag. Zo riep Eddy van Hijum in Salland Centraal op in deze regio snel knopen door te hakken over de verbetering van het gedeelte tussen Nijverdal en Heino. De Hair: “De indruk wordt hierin gewekt dat hij als CDA-kamerlid met een vooringenomen voorkeurstracé als ‘boodschapper’ van het Raalter college optreedt, zonder mandaat van de gemeenteraad van Raalte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.