fysiotherapeuten onder een vlag verder

Op 1 januari gaat Fysiotherapie Salland van start. Fysiotherapie Salland is het resultaat van de fusie tussen de praktijken van de Sallandse fysiotherapeuten Mark Pieters, Norbert Liesting, Peter Schulkes en Sven Wentink. Naast de eerder genoemde vier zullen er nog eens acht andere fysiotherapeuten en twee secretaresses voor de maatschap werken.

De patiënten zullen weinig merken van de fusie. Ze kunnen terecht in dezelfde locaties, te weten in de Veenhorst in Mariënheem, de gezondheidscentra in Luttenberg en Heeten en aan de Melisse, Kwartel en (eerst nog) Drostenkamp in Raalte. Pieters en Liesting, nu nog werkzaam bij de Drostenkamp zullen in september 2009 een nieuwe praktijkruimte aan de Jan van Arkelstraat betrekken. Die praktijk wordt ondergebracht in een uitbreiding van de HOED-praktijk (huisartsen onder één dak). In die nieuwbouw komt ook de hoofdvestiging van Fysiotherapie Salland, met een grote oefenzaal van honderd vierkante meter.

“We fuseren om een aantal verschillende redenen”, vertelt Norbert Liesting. “De verzekeraars kiezen er tegenwoordig veel vaker voor om samen te werken met grote partijen en ze geven de voorkeur aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Verder willen we onze kwaliteit verbeteren en als grotere organisatie kunnen we dat beter realiseren. Als fysiotherapeut moet je tegenwoordig ontzettend veel tijd en geld investeren in opleidingen en bijscholingen. In plaats van elkaar te beconcurreren kunnen we er nu samen beter voor zorgen dat we door het volgen van cursussen alle specialismen in huis hebben. We zitten straks op meerdere plaatsen in centra bij de huisartsen samen met andere disciplines en ook nog altijd dichtbij de mensen.”

Fysiotherapie Salland biedt bijna alle specialismen, met uitzondering van kinderfysiotherapie. Je kunt er onder meer terecht voor manuele therapie, sport- en oedeemtherapie, bekkenfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, schouder- en reumanetwerk en fysio voor mensen met diabetes en COPD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.