flinke vorderingen voor amsterdam dakar

Alice Spijker en Sander Boertjes doen mee aan de ongewone rally Amsterdam-Dakar Challenge. De deelnemers van die rally rijden met oude brikkies naar de eindbestemming Dakar. Een klassement is er niet, het gaat om het volbrengen van de rit. Het stel uit Heino zal, als alles naar wens verloopt, op 14 februari vertrekken met hun Volkswagen LT 40 uit 1985. Alice en Sander zullen in de aanloop naar de rally en tijdens de rit verslag van hun belevenissen doen op Salland Centraal. Hier het tweede verslag.

“Stap voor stap, beetje bij beetje wordt het oude barrel helemaal omgetoverd tot een echt rally-waardige camper. Sander heeft de bumperbevestiging gelast, Don heeft een kluisje gemaakt in de bodem van de bus en Alice heeft een vloertje van triplex erin gemaakt. Uit de proefkeuring bleek dat de brandstofpomp niet helemaal goed was. Een brandstofpomp is nogal prijzig, maar Sander vond een lek in de retourleiding, dus we hopen dat dit de oorzaak is. De retourleiding is vervangen en nu is het dus eerst afwachten. Zondag hebben we de bus een eerste wasbeurt gegeven. Minimaal zes jaar van algen en stof en viezigheid zijn na stevig boenen het putje in geglierd. Waarschijnlijk moeten we er nog wel een keer wéér mee aan het poetsen, want de bus is waarschijnlijk nog niet schoon genoeg voor verf of stickers.”

“Sander heeft de wielmoeren met pijn en moeite losgekregen om ze vervolgens weer vast te draaien. Niet erg logisch dacht Alice in eerste instantie. Waar is dat nou goed voor? Maar gelukkig heeft Sander een vooruitziende blik: ‘Als we in the middle of nowhere een lekke band krijgen en we hebben geen compressor, luchtsleutel en brander bij de hand, dan kunnen we met geen mogelijkheid een bandje verwisselen. Deze moeren hebben jaren vastgezeten en had je met een gewone kruissleutel niet los gekregen. Nu ze een keer los zijn geweest en schoongemaakt, kunnen we een bandje zonder al te veel toeren verwisselen.’”

“De bestuurder kan straks lekker comfortabel vanuit een luie Volvo-stoel de exotische landschappen aan zich voorbij zien trekken. De bijrijder moet het doen met het originele tweepersoonsbankje, maar je hoort haar niet klagen, hoor. Als bijrijder kun je nog eens van houding veranderen. Dat is voor de bestuurder natuurlijk veel lastiger. En als het avond is kunnen we lekker in het riante tweepersoonsbed slapen. Sander heeft het bed extra hoog gemaakt: Zo kunnen we er veel spullen onder stoppen.”

“We hebben een heel gulle sponsor getroffen voor onderdelen voor de bus. Het luchtfilter en de accu zitten inmiddels op de plek. Bijzonder hoor. Ik had verwacht dat sponsoren een tegenprestatie verwachten, maar sommigen vinden het vooral leuk om ons te helpen. De aankomende tijd zullen we verdergaan met het benaderen van sponsoren, maar de meeste spullen hebben we al. Wat we dus nog zoeken zijn sponsoren voor de Stichting Darsilami. Het blijkt makkelijker spullen te krijgen dan geld. En geld is uiteindelijk wel wat de stichting het beste kan gebruiken.”

Voor informatie over Darsilami kijk je op staging2.darsilami.nl. Voor iedereen die op enige wijze interesse heeft in Amsterdam-Dakar, bel met 06-10506638 of kijk op staging2.amsterdamdakar.nl onder ‘Team 1321 Boertjes en Spijker’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.