feestelijke opening van kind onder vuur

Wethouder Roger de Groot heeft maandagmiddag samen met groep 8 van basisschool De Bolster op feestelijke wijze de tentoonstelling ‘Kind onder vuur’ geopend. De Groot schoot een ‘kanon’ af, terwijl de kinderen Rode Kruis-ballonnen oplieten. De indrukwekkende tentoonstelling is – op initiatief van het Rode Kruis afdeling Salland Midden – tot en met vrijdag 5 december in het Raalter gemeentehuis te vinden en zal dagelijks door schoolklassen worden bezocht.

‘Kind onder vuur’ wil aandacht vragen voor het groeiend aantal oorlogsslachtoffers onder kinderen. Elke twintig minuten stapt er iemand op een landmijn. Vaak is dat een kind, dat aan het spelen is, schapen hoedt of water haalt. In de afgelopen tien jaar stierven zo’n 1,5 miljoen kinderen in een gewapend conflict. Naar schatting vechten 300.000 kinderen onder de 18 jaar mee in oorlogen. Velen zijn jonger dan 15 jaar. Zo’n twintig miljoen kinderen zijn, alleen of samen met hun ouders, op de vlucht voor oorlogsgeweld. Eén van de belangrijkste taken van het Rode Kruis is hulp en bescherming bieden aan deze groep mensen.

Naast de dagelijkse openstelling voor schoolklassen is er dinsdag 2 december tussen 17.00 en 20.00 uur voor alle andere belangstellenden gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.