Home / archiefcentraal / expositie oude kerstballen in de olsterhof

expositie oude kerstballen in de olsterhof

Herna ten Kleij uit Boskamp heeft, net als zoveel mensen, een echte verzameltik. In een relatief korte tijd heeft zij een fraaie collectie van ruim tweehonderd oude kerstballen en -figuren aangelegd. Een deel van haar kwetsbare verzameling staat nu uitgestald in een vitrinekast in het petit café van De Olsterhof in Olst. Te zien zijn exemplaren gefabriceerd tussen 1925 en 1950 uit onder andere Tsjechië, Polen en Duitsland.

“Als baby vond ik ze al mooi,” vertelt Herna ten Kleij, “alleen kroop ik er toen naar toe om ze vervolgens kapot te knijpen.” Nadat Herna een aantal jaar geleden een huis uit de jaren vijftig kocht, vond ze moderne kerstballen er eigenlijk niet goed bij passen. Toen is ze op rommelmarkten en in kringloopwinkels gaan zoeken naar gave exemplaren, en daarmee begon een werkelijke verzameling. Deze is tot begin januari te bekijken in De Olsterhof aan de A. Geertsstraat 16 in Olst.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.