everhard zwart op orgel bij oudejaarsconcert

Everhard Zwart neemt op dinsdag 30 december plaats achter het orgel in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld om een oudejaarsconcert te geven. Het wordt een interessant concert met afwisselend programma rond het thema ‘Royal Music 2008 Out’. Everhard Zwart is de kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, leerling van de beroemde Feike Asma en zoon van de bekende organist Willem Hendrik Zwart, naar wie de hal in Lemelerveld is vernoemd.

Door zijn enthousiaste ijver voor de ‘Hollandse Koraalkunst’ – waarvoor de basis al is gelegd door zijn grootvader – en door zijn vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur verwierf Everhard Zwart al grote bekendheid als organist. Hij ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, organist van de Bovenkerk in Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen vervolgde bij Feike Asma in Maassluis. In 1983 studeerde Everhard met lof af aan het Conservatorium in Rotterdam.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn handelsmerk geworden. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen. Naast zijn vele concerten is hij ook de vaste dirigent van vijf koren in de regio Rotterdam en heeft hij een eigen orgelschool voor jonge en oudere leerlingen.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op telefoonnummer 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt 9 euro per persoon inclusief koffie of thee met een oliebol en een drankje en hapje na afloop. ‘Royal Music 2008 Out’ wordt gehouden op dinsdag 30 december 2008 in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld en begint om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.