een gele waarschuwing voor oranje

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden daar de komende tijd maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man zag ineens dat verkeerslichten tegenwoordig anders aangegeven worden.

Nooit geweten dat een verkeerslicht tegenwoordig niet meer met een verkeerslicht aangegeven hoeft te worden. Vroeger had je een oude vertrouwde knipperlamp langs de weg staan die aangaf wat je al lang wist: er komt een verkeerslicht aan. Of eigenlijk kom jij naar een verkeerslicht toe. Die knipperbollen zie je lang overal niet meer.

Er hangen nu zwarte borden met een verkeerslicht erop. ‘U nadert een verkeerslicht’ betekenen ze. Je ziet ze niet, want je let er niet op. Je blik is immers gefocust op de verkeerslichten die je in de verte al lang kunt zien. Je bent aan het inschatten: haal ik groen nog of zal ik het gaspedaal maar vast los laten. Of daar waar ze even een extra rijstrook neerlegden: kan ik nog snel even een auto inhalen om zo eentje op te schuiven in de lange rij chauffeurs die allemaal dezelfde op willen of zal ik er toch maar gewoon achter blijven?

Onze Man kwam op het bord aan het kijken en zag toen dat het helemaal niet groen, oranje, rood is, maar groen, geel, rood. Wat een malle vertoning is dat nu dan weer? Hebben we in heel Nederland oranje als waarschuwingslamp (welke kleur zou je juist in Nederland moeten kiezen?), bedenkt de een of andere bordenontwerper dat de kleur die waarschuwt voor de komst van een verkeerslicht geel moet zijn.

Ons voorstel: Verander die gele kleur in oranje, desnoods doen we het zelf even. Of beter nog: Weghalen dat bord. Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.