dus overhandigt cheque voor good bears

De chauffeursvereniging DUS (Drivers Uut Salland) heeft maandagmorgen een cheque ter waarde van vijfhonderd euro uitgereikt aan het politieteam Salland en de ambulancedienst in Salland.

Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan de zogenaamde ‘Good Bears’. Deze teddyberen worden uitgedeeld aan kinderen die betrokken zijn geraakt bij bijvoorbeeld een verkeersongeval. “Als chauffeur is het laatste wat je wilt natuurlijk dat er kinderen in het spel zijn bij een ongeval. Maar als het dan gebeurt, zijn de Good Bears een goed middel om ze te troosten. Daarom steunen wij dit initiatief van harte”, aldus Harold Scholtmeijer van DUS.

In juni van dit jaar organiseerde DUS de Transportdag in Raalte. Alle deelnemers, waaronder een aantal transportbedrijven, werd een kleine vergoeding gevraagd. Het geld dat DUS hier aan overhield, besloten ze aan een goed doel te schenken en dat werden de Good Bears.

Teamchef Henk van Bussel van politieteam Salland is blij verrast met dit gebaar. “Met dit geld kunnen we een heleboel kinderen troosten. We bestellen tussen de 25 en 50 beertjes per jaar, dus het geld wordt zeker goed besteed.” Arjan Hanekamp van de ambulancedienst in Salland voegt daar nog aan toe: “De beer kan een kind bijvoorbeeld geruststellen. Door eerst naar de longen van de beer te luisteren, vinden ze het niet meer eng als we het vervolgens bij hen doen. Zowel ouders als kinderen waarderen de beertjes enorm, dus we zijn heel blij met deze cheque.”

De Good Bears worden door politie- en ambulancepersoneel uitgedeeld aan kinderen die betrokken zijn geraakt bij een ongeval. Deze teddybeer kan de aandacht van het kind afleiden, waardoor de hulpverlener ter plaatse het kind niet alleen kan troosten, maar ook sneller en beter kan helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.