demonstraties en oliebollen bij keukenland

Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe houdt tot en met 10 januari een grote kerst/nieuwjaarsshow. De gehele zaak is extra sfeervol aangekleed, er is gezorgd voor muziek en een kaasproeverij, er worden demonstraties gehouden en de bezoekers worden getrakteerd op oliebollen. Maar bovenal vormt de show een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen in de keuken en de tuin.

Siemens verzorgt tijdens de kerst/nieuwjaarsshow demonstraties met het stoom koken. “Dat is heel erg in opmars”, vertelt Fred de Roos, directeur van Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe. “Koken met een stoomoven is gezonder, de vitamines blijven beter bewaard, het is lekkerder en de maaltijd ziet er ook beter uit. De kleuren blijven beter bewaard. We hebben ook een nieuwe combi-stoomoven in de aanbieding. Die stoomt niet alleen de maaltijd, maar zorgt er ook voor dat het vlees lekker bruin wordt. Stoomkoken wordt ook steeds beter betaalbaar. Je hebt al een stoomoven van Siemens voor 1.200 euro.”

Het stoomkoken past helemaal in de huidige trend van aandacht voor gezondheid. “En het is snel. Bovendien bevatten de stoomovens ook de warmhoudfunctie. Je kunt er maaltijden moeiteloos mee warm houden voor een lange periode. Het verpietert niet. De smaak en de kleur blijven volledig bewaard.” Maar natuurlijk is het stoomkoken lang niet de enige nieuwe ontwikkeling. Fred wijst ook op de luxe inbouwkoffiezetapparaten die tegenwoordig in opmars zijn. Je koffiezetapparaat wordt daarmee een integraal onderdeel van de keuken. Een gewoon bakje koffie of een laitte, een cappuccino of een espresso, deze apparaten pruttelen het allemaal voor je klaar.

Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe voelt vooralsnog weinig van de economische malaise. “Maar dat we er vroeg of laat iets van gaan merken, dat staat vast”, stelt Fred. “Er wordt immers veel minder gebouwd. Maar ik ben niet negatief. We gaan uit van onze eigen kracht en kwaliteit. Wij mogen hier bijvoorbeeld het Kwaliteitslabel Keukens voeren. Daarvoor moet je je jaarlijks laten beoordelen door je klanten die cijfers moeten geven voor het gehele proces, van verkoop tot oplevering. Dat begint bij de deskundigheid van de verkoper en dat eindigt bij de technische installatie. Als je niet op elk onderdeel minimaal een acht hebt, krijg je dat label niet. Zo’n label vormt een prima basis om de crisis te overleven. Want de mensen gaan zekerheid zoeken. Dat merk ik ook aan de vragen die de klanten stellen. Die zijn veel meer gericht op de langere termijn. Men wil kwaliteit en wij kunnen dat garanderen.”

Maar het kwaliteitslabel is niet het enige label dat Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe voert. “Sinds 1 januari 2008 zijn we lid van De Keukendesigners. De zaken die daarbij zijn aangesloten, staan garant voor een goede individuele behandeling van de klant. We willen de klant niet behandelen als een nummer, maar als een individu. We staan open voor alle wensen. En we maken gehele modellen op maat. En als de buurman bij ons komt voor hetzelfde type keuken zorgen wij ervoor dat het er toch net even iets anders uit gaat zien. Eén van de eerste vragen die we hier aan de klanten stellen, is wat ze niet mooi of praktisch vinden aan hun huidige keuken. Dan proberen wij in het nieuwe ontwerp daarvoor passende oplossingen te zoeken. Met de zaken die aangesloten zijn bij De Keukendesigners kopen we ook gezamenlijk in en dat voordeel kunnen we doorberekenen aan de klanten. En ik kan je vertellen: Als je je erbij wilt aansluiten, wacht je een behoorlijke ballotage.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.