cuby ook in 2009 gewoon op ribsenblues

Uit Amerika, Ierland en Drenthe komen de eerste drie bluesbands voor de dertiende editie van Ribs&Blues. Vanuit de Staten komen de Fabulous Thunderbirds, vanuit Ierland gitarist Eamonn Mccormack (beter bekend als Samuel Eddy) en vanuit Drenthe komt – zoals het een beetje hoort – Cuby & The Blizzards naar het gratis festival tijdens de Pinksterdagen in 2009. In 2008 kwamen naar schatting bijna 40.000 bezoekers naar dit grootste free open air bluesfestival van Noord en Oost Nederland.

De internationaal bekende Ierse bluesrock gitarist Eamonn McCormack (Samuel Eddy) tourde, speelde en zat in de studio met onder andere Rory Gallagher, Jan Akkerman, Johnny Winter, Nils Lofgren en Walter Trout. In 2008 verraste de vriendelijke Ier met zijn fantastische spel en zijn opzwepende performance. Zijn laatste album ‘Kindred Spirits’ dateert uit begin 2008 en bevat een heerlijke portie vet en gevarieerd bluesrockmateriaal. Samuel Eddy speelt over de hele wereld, van Amerika tot Japan, van Europa tot Nieuw Zeeland en is volgens velen een Ierse legende in de dop.

De onvolprezen Fabulous Thunderbirds staan al generaties lang voor steengoede rootsrock met diepe blueswortels en werd in 1974 in Austin (Texas) opgericht. De groep moet het niet hebben van hitsingles of succesvolle albums maar is bekend door vele optredens in de VS en Europa. De Fabulous Thunderbirds heeft deze bekendheid ook vooral te danken aan gitarist Jimmie Vaughan, de oudere broer van Stevie Ray Vaughan. Opper-Thunderbird Kim Wilson is nog steeds van de partij en wordt tegenwoordig bijgestaan door de nieuwe, jonge gitaristen Johnny Moeller en Mike Keller. Maar ook drummer Jay Moeller en bassist Randy Bermudes weten Wilsons vertrouwde soulvolle stemgeluid en kenmerkende harmonicasound van de gepaste ondersteuning te voorzien. De band zet een doorleefd no-nonsense geluid neer.

Cuby & the Blizzards mag niet bij Ribs&Blues ontbreken. Met deze publieksfavoriet uit Drenthe is het altijd volop genieten. Cuby is dé bluesman die nationaal en internationaal hoge ogen gooide met The Blizzards. Wie kan zeggen dat ze gespeeld hebben met Van Morrisson, Fleetwood Mac, John Mayall & the Bluesbreakers, Eddie Boyd, Alexis Korner en The Spencer Davis Group? Harry Muskee (Cuby) is ‘the blues’ en Cuby & the Blizzards al jaren een vaste waarde in het livecircuit. Bij Ribs&Blues 2009 zullen de Blizzards weer muzikaal ondersteund worden met een speciale blazerssectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.