Home / archiefcentraal / brandweermensen in het zonnetje gezet

brandweermensen in het zonnetje gezet

Het gemeentebestuur van Raalte heeft maandagavond speciale aandacht geschonken aan haar brandweermedewerkers. Op deze avond werden de mensen die een ambtsjubileum vieren op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet. En er werd afscheid genomen van een vijftal medewerkers.

Burgemeester Piet Zoon deed de officiële uitreiking, speldde onderscheidingen op en reikte diploma’s uit. In totaal werden zes verschillende diploma’s uitgereikt aan achttien medewerkers. Dit jaar waren er drie jubilarissen. Marcel Kogelman en Sandor Kruiswijk met een dienstverband van 12,5 jaar. Rita Roeke, echtgenote van de dit jaar overleden Rinus Roeke, ontving postuum de onderscheiding voor haar man. Ook Rinus Roeke was 12,5 jaar in dienst bij de brandweer.

Peter van der Horn nam afscheid, omdat hij het brandweervak niet meer kan combineren met zijn hoofdwerkzaamheden. Harrie Veldkamp (bijna 37 jaar), Aloys Elders (37 jaar), Ben Wichers Schreurs (34 jaar) en Jan Hogenboom (28 jaar) kregen een bijzondere onderscheiding voor hun lange dienstverband. Ook zij namen maandagavond alle vier afscheid. Het afscheid van deze vier leden had een bijzonder cachet, omdat zij speciaal onderscheiden werden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid, voorzien van een jaarteken.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.