bordenkermis op de lemelerveldseweg

De Lemelerveldseweg in Heino? Kermis is het er, aldus Flip Jonkman, die er eerder al over schreef (19 september vorig jaar) op onze site. De weg is klaar en wat wat is er van geworden? Is de nieuwe situatie een beetje helder? Met of zonder borden?

Volgens Jonkman hebben we hier te maken met een weg waar borden bepaald niet overbodig zijn. Want zelfs doodlopende weggetjes hebben voorrang gekregen. Daar ga je niet van uit en dan zijn borden van levensbelang. Kies je voor logica en geef je kleine weggetjes en zandwegen géén voorrang, dan zou een bord weer overbodig zijn. “De enige zijweg die geen voorrang krijgt is de Bosweg nabij De Veldhoek.” Waarom dat is? Geen idee.

En dan die Vlaminckhorstweg. Het is een zijweg met voorrang op de Lemelerveldseweg. Maar zie je die weg aankomen? “Zeker niet in het donker”, voorspelt Jonkman. Dus de ‘u nadert een voorrangsweg’-borden kun je daar beter flink in het licht zetten.

Zowel in Raalte als in Dalfsen hadden de bordenplaatsers wel begrepen dat je zo’n nieuwe wegstructuur goed moet begeleiden. Met borden die aangeven dat er wat veranderd is. Maar blijkbaar hebben ze in de gemeente Raalte dergelijke waarschuwingen minder lang nodig dan in Dalfsen. Want rij je in Heino op de Lemelerveldseweg dan staan de waarschuwingen er niet meer. Rij je Dalfsen in, dan weer wel.

Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur ons liever nog een foto.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.