Home / archiefcentraal / bijzonder kunstwerk voor oud commandant

bijzonder kunstwerk voor oud commandant

De heer Brouwer ontvangt vrijdagmiddag een speciaal kunstwerk van de gemeente Olst-Wijhe voor zijn bijzondere verdienste bij de brandweer. Het college heeft een speciaal kunstwerk laten ontwerpen die alleen gegeven wordt aan bijzondere mensen bij bijzondere gelegenheden. Vanmiddag is de heer Brouwer die bijzondere persoonlijkheid. Burgemeester Ton Strien zal het kunstwerk tijdens een officiële plechtigheid overhandigen.

Op 5 januari 1982 meldde Brouwer zich aan bij de Vrijwillige Brandweer Olst. Daarna groeide hij door het behalen van diverse diploma’s uit tot adjunct-hoofdbrandmeester. Per augustus 2002 trad hij terug als brandweercommandant, omdat het werk in zijn hoofdbetrekking niet meer te combineren was. Bij dat afscheid is hem het eerste exemplaar beloofd van een nieuw, speciaal, nog te ontwerpen relatiegeschenk als blijk van waardering voor zijn verdienste.

Het kunstwerk van glas is beschilderd met een speciale techniek, de zogeheten Trompe L’oeils-techniek. Door middel van het zandstralen en de airbrushtechniek ontstaat een verbluffend resultaat waarin wordt gespeeld met licht, schaduw en kleuren. De heer Meijer heeft speciaal voor de gemeente Olst-Wijhe dit kunstwerk ontworpen. De IJssel speelt de hoofdrol in dit object.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.