Home / archiefcentraal / bewoners koriander adopteren meidoornhaag

bewoners koriander adopteren meidoornhaag

Bewoners van de Koriander in Raalte hebben de meer dan honderd jaar oude meidoornhaag in hun straat geadopteerd. Dat betekent dat de buurtbewoners in het vervolg het onderhoud van de haag tussen de Grijze Wolf en de Koriander zullen gaan uitvoeren. Dit alles in overleg en met medeweten van de afdeling groen van de gemeente Raalte.

De heg bevatte veel dood hout en kende al vele grote gaten. Voor kinderen ideaal om makkelijk en snel naar de scouting in de Grijze Wolf te gaan, maar voor de heg zelf niet ideaal. De oude heg werd steeds slechter, tot groot verdriet van de omwonenden. De families Sevrin, Pont, GrootBeumer en Scheepstra, die inmiddels al dertig jaar op de Koriander wonen, hebben op eigen kosten allerlei wildgroei laten verwijderen en er ruim 110 nieuwe meidoornstekken in laten planten. De heg moet er op deze manier over twee jaar weer prima bij staan. De gemeente had vooraf keurig achterstallig snoeiwerk geregeld.

Lees ook

Dik vierhonderd deelnemers aan Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – De Oostermaetloop in Lettele, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, trok afgelopen zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.