Home / archiefcentraal / ali said ali maakt zijn eigen dromen waar

ali said ali maakt zijn eigen dromen waar

Ali Said Ali vluchtte in 1998 uit Somalië. Op dat moment stond zijn hoofd wel naar iets anders dan denken aan het openen van zijn eigen restaurant in Raalte. Maar sinds dat jaar is er veel veranderd. Hij exploiteert nu samen met zijn vrouw Sabah een marktwagen met Somalische hapjes. En op Eerste en Tweede Kerstdag verzorgt hij voor het eerst vier dinersessies vanuit Restaurant Oase.

Deelnemers kunnen voor een vast bedrag onbeperkt eten. Kinderen die met de ouders meekomen betalen een bedrag dat gerelateerd is aan hun leeftijd. Bij gebleken succes hoopt Ali vaker gebruik te kunnen maken van de ruimte van Oase voor sessies waar onbeperkt gegeten kan worden uit de Midden Oosterse keuken. Deelname kost 25 euro per persoon, inclusief twee gratis drankjes.

Wie belangstelling heeft voor een avondje Somalisch eten wordt verzocht vooraf te reserveren. De ruimte is berekend op plusminus 65 personen. Voor reserveringen/informatie: 06-14423684. Daarnaast is alle informatie over prijzen, tijden en dergelijke, te vinden op de nieuwe website van Ali Said Ali.

Vele honderden inwoners van Raalte, en ook van daar buiten, kennen Ali Said Ali en zijn vrouw Sabah al veel langer. Van de catering die zij verzorgen aan huis, voor feestjes of partijen. En wie een trouwe bezoeker van de markt in Raalte is, kent ongetwijfeld hun marktwagen. Van daaruit verkopen ze hun ter plekke gefrituurde lekkernijen, die de koper af kan maken met één van de vele – doorgaans pittige – sauzen.

Lees ook

Alternatieve SW4D met versnaperingen onderweg in de herfstvakantie

RAALTE – De uit Coronanood geboren eerste Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van 2020 heeft met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.