al 14 aanmeldingen voor raalter dorpsdichter

In een tijdsbestek van minder dan een maand hebben al 14 belangstellenden zich gemeld voor de functie van dorpsdichter van de gemeente Raalte. Daarmee lijkt dit project nu al een groot succes te worden. De inschrijvingstermijn loopt nog tot zondag 4 januari, maar met een aantal van 14 aanmeldingen leeft het begrip dorpsdichter in de gemeente Raalte nu al meer dan in een grote stad als Zwolle, waar Dalfsenaar Lenze Bouwers de stadsdichter is.

Maar de wedstrijd voor de Raalter dichter is dus nog in volle gang. Iedereen heeft nog de mogelijkheid om tot 4 januari 2009 één of meer gedichten of raps in te zenden. En niet alleen de ouderen hoeven te schrijven, ook jong talent is ook van harte welkom! Het is een wedstrijd voor jong en oud, allochtoon of autochtoon, man of vrouw, die in de gemeente Raalte woont of een binding met de gemeente heeft. Iemand die oog heeft voor culturele, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Een dorpsdichter roept vragen op en doet de gemeente suggesties hoe het beter kan. De dorpsdichter fungeert als intermediair, geeft aan wat er speelt in de samenleving en waar anderen dan weer iets mee kunnen doen. Hoewel is gekozen voor de benaming dorpsdichter, is het nadrukkelijk de bedoeling dat de dichter over en voor de hele gemeente Raalte werkt. Gedichten kunnen worden ingeleverd bij ieder Bibliotheekpunt in de hele gemeente en in de Bruna winkel in Raalte. Natuurlijk is het mogelijk ook via e-mail de bijdrage in te zenden.

Alle gedichten worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld. In deze jury zitten Gerda Westinga namens de Bibliotheek Raalte, Raymond Korse van de Stentor, A. Kolkman van de Bruna en cultuurmakelaar Eléon de Haas. Verder is Jos Paardekooper, stadsdichter in Deventer, als adviseur betrokken bij de selectie. Tijdens een gedichtendag op 14 februari in het Kulturhus in Raalte zal de dorpsdichter bekend worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.