achterhaalde informatie in genmaisartikel ad

Navraag door Willy Lourenssen van de SP bij de betreffende journalist van het Algemeen Dagblad heeft aan het licht gebracht dat het artikel over een genetisch gemanipuleerd proefveld in de gemeente Raalte is gebaseerd op verouderde informatie. In een artikel van 22 november werd meerdere malen verwezen naar een al bestaand veld met daarop genetische gemanipuleerd maïs van Monsanto, maar dat proefveld ligt er helemaal niet.

De fractie van Gemeentebelangen stelde een week geleden vragen aan het Raalter college van burgemeester en wethouders over eventueel al aanwezig zijnde proefvelden op basis van het in het AD verschenen artikel. Inmiddels heeft GB zich opnieuw tot het college gericht met de vraag of zij kan bevestigen dat er op het moment inderdaad geen proefveld aanwezig is in de gemeente Raalte. “Wilt u tevens het AD vragen een correctie te publiceren op dat artikel, gezien de mogelijke onrust die door de publicatie kan ontstaan”, aldus GB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.