winnend water natuurlijk dankt kiezers

Bij de waterschapsverkiezingen van Groot Salland is de lijst Water Natuurlijk met zes zetels de grootste geworden. Lijsttrekker Hans de Jong is bijzonder gelukkig met deze uitslag, die nog een verrassend tintje had: Bij twee van de zes zetels danken de kandidaten hun plaats aan voorkeurstemmen.

Dat Water Natuurlijk bij de verkiezingen zes zetels veroverde was een verrassing voor Hans de Jong. “Het is de eerste keer dat de verkiezingen op deze manier, met lijsten, waaronder politieke partijen, werd georganiseerd. Dat maakt het moeilijk in te schatten hoe het stemgedrag van de kiezer zal zijn.” Dat de kiezer heel bewust heeft gestemd, blijkt ook uit het feit dat twee van de zes toekomstige bestuursleden van Water Natuurlijk hun zetel aan voorkeurstemmen danken: James van Lidth de Jeude en Bert Hinnen.

De campagne die Water Natuurlijk heeft gevoerd, is de laatste weken intensief geweest, maar volgens Hans de Jong begint het echte werk nu pas. “Het initiatief om een nieuw, goed functionerend waterschapsbestuur voor de komende vier jaar samen te stellen, ligt bij ons, omdat we de grootste partij in het Waterschap Groot Salland zijn. Het signaal dat de kiezer heeft afgegeven is duidelijk. Dat betekent dat we natuur en recreatie een meer volwaardige rol willen geven in het beleid van het waterschap, en dat we gaan werken aan een bestuur waar de belangen van natuur, recreatie en landbouw zorgvuldig worden geïntegreerd. Dat is de beste manier om onze ruim 20.000 kiezers te danken voor het vertrouwen dat ze ons hebben gegeven!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.