wil het echte goudhaentje nu opstaan

Commentaar – Het was Henk Robben namens het Raalter CDA die vorig jaar het voorstel deed om iets van een soort eerbetoon te organiseren voor Raaltenaren die wat meer betekenen voor de gemeente buiten haar grenzen. Zijn idee werd omarmd en tijdens de nieuwjaarsreceptie van 6 januari 2009 wordt daarom het eerste ‘Goudhaentje’ overhandigd. Maar wie wordt of worden het eerste ‘Goudhaentje’?

We dachten weer aan het ‘Goudhaentje’ toen Jan Smeekens voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de 500 meter sprint (schaatsen) werd. Maar Henk Robben bedacht het eerbetoon al een jaar eerder, toen Jan Smeekens kampioen werd in het zelfde weekend als dat Maaike Jansen So You Wannabe a Popstar won. Twee toppers die de gemeente Raalte ver buiten de gemeentegrenzen brengen.

Maaike zal dit jaar het ‘Goudhaentje’ wel niet worden. Maaike de zangeres niet tenminste. Maar Raalte heeft ook Maaike Heethaar nog. Die zou zo maar eens Miss Nederland kunnen zijn aan het einde van het jaar. Zij is namelijk niet alleen mooi, maar ook nog eens slim. Dus zij gaat die miss-verkiezing vast winnen.

Wie zou er nog meer voor een dergelijk haentje in aanmerking komen? Gerard Legebeke? Postuum? Hij overleed afgelopen zomer, maar was in journalistiek Nederland ‘top of the bill’ als het om onderzoeksjournalistiek gaat. Of neem de jongens van The Powershop, die zetten overal in de wereld André Rieux op stroom zodat zijn concerten probleemloos verlopen. Het bedrijfsleven, daar vind je vast meer gegadigden voor een ‘Goudhaentje’.

In de politiek doet Raalte ook steeds weer aardig mee. In Laag Zuthem hebben we Eddy van Hijum. Bolhuis, die zette Raalte ook op de kaart. Telt dat ook? Laten we maar niet doen, dat was niet in dit jaar. Als we even verder denken ontstaat er al snel een leuk lijstje namen. Wie weet er meer? Meld ze voor 15 december bij de gemeente Raalte. Want het ‘Goudhaentje’ moet wel in goede handen vallen. Zullen we intussen ook eens nadenken over ‘de Sallander van het jaar’?

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.