wielerploeg markerink heeft formatie rond

De vrouwenwielerploeg Team Flexpoint, waar de Raaltese Loes Markerink (22) ook onder contract staat, is klaar voor het nieuwe wielerseizoen. Het management van de formatie heeft onlangs de ploeg definitief vorm gegeven door met tien rensters, die op Anna van der Breggen na, ook deel uit maakten van het team van 2008 een contract te ondertekenen.

Mirjam Melchers, Susanne Ljungskog, Loes Gunnewijk en Loes Markerink zullen in 2009 de speerpunten zijn van de internationale wielerformatie. Melchers-van Poppel werd het afgelopen seizoen Nederlands kampioene veld- en tijdrijden, de Zweedse Susanne Ljungskog won de Tour de ‘l Aude en de World Cup van Bern. Gunnewijk heeft zich in 2008 teruggemeld aan het internationale front door tweede te worden in de tijdrit Chrono Champenois. Loes Markerink wist zeven wedstrijden op haar naam te schrijven, waaronder een etappe in de Ronde van Nederland en in de Tour de France voor vrouwen.

Naast dit viertal blijven ook de rensters uit de vaste kern Elisabeth Braam, Saskia Elemans en Iris Slappendel deel uitmaken van de formatie. Ook de talenten Anna van der Breggen, Jacobien Kanis en de Deense Trine Schmidt kwamen tot een overeenkomst met het management van de Team Flexpoint wielerploeg. De nieuwe ploegleider Klas Johansson zal samen met teamcoördinator Geert Broekhuizen de dagelijkse leiding over de ploeg voeren.

Team Flexpoint richt zich in 2009 onder meer op de World Cup wedstrijden en de belangrijkste internationale etappe koersen, zoals de Tour de l’Aude, de Giro d’Italia, de Route de France en de Ronde van Nederland. De seizoensopening is met de Ronde van Qatar, die wordt gehouden van 8 tot en met 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.