waterschapsverkiezingen 2008 gaan door

De Waterschapsverkiezingen, die van 13 tot en met 25 november gepland staan, kunnen gewoon doorgaan. Stemmen via de post is namelijk wel veilig genoeg. Dat heeft de rechter in Den Haag dinsdag geoordeeld in een kort geding dat was aangespannen door stichting ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’. Die uitspraak is dus mooi op tijd, want donderdag gaan die verkiezingen al van start.

Stemmen via de post zou ongeldig zijn, omdat het bedrijf dat de stemkaarten drukt voor de Waterschapsverkiezingen 2008 een uitgebrachte stem kan herleiden naar de betreffende kiezer. Dus is daarmee het stemgeheim in het geding, vindt de actiegroep ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’. De waterschappen hebben al vanaf het begin geroepen dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Vandaag kregen zij van de rechter dus gelijk en werden de verkiezingen daarmee veilig gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.