water natuurlijk wint de verkiezingen

Water Natuurlijk is de grote winnaar geworden van de verkiezingen van het Waterschap Groot Salland. Landelijk is deze partij, opgericht door oud D66-politicus Jan Terlouw, ook de grote winnaar. Het CDA kreeg in het gebied van Groot Salland vier zetels, Algemeen Plattelands Belang, de gezamenlijke lokale partijen, kreeg er twee, net als de ChristenUnie.

Eén zetel was er voor de Algemene Waterschapspartij, de VVD en de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Hengelsport Zwolle, Hengelsportvereniging, en Gemeentebelangen Dalfsen kregen geen enkele zetel. Het waterschap publiceerde deze lijst zaterdag rond 21.00 uur.

In personen vertaald, betekent dat voor Salland dat Thea Huisman uit Laag Zuthem gekozen is voor Algemeen Plattelands Belang, net als Jan Laarman (Dalfsen), Henk Holtmaat (Mariënheem) en Herma Nap-Borger (Dalfsen) voor het CDA, en voor Water Natuurlijk Bonne Bentinck van Schoonheten (Heeten) en Bert Hinnen (oud burgemeester van en wonend in Wijhe).

Namens Water Natuurlijk is James van Lidth de Jeude (oud burgemeester van Deventer) ook gekozen. Hij was lijstduwer, dus de vraag is of die zijn zetel ook gaat bekleden. Dat is overigens bij alle genoemde namen nog een beetje de vraag. Want dinsdag 2 december worden om 10.00 uur de definitieve uitslagen bekendgemaakt. Op dat moment is er volledige duidelijkheid over de verdeling van de restzetels en voorkeurstemmen.

Het Algemeen Bestuur van het Waterschap Groot Salland bestaat uit 25 zetels. Naast de hierboven genoemde en gekozen leden zijn er ook acht zogeheten geborgde zetels ingenomen door LTO Noord (4), het Bosschap (1) en de Kamer van Koophandel (3), vanwege hun specifieke belang bij het waterschapswerk. Ook daar vinden we een paar Sallanders terug. Voor LTO Noord is dat P. Dolman uit Heeten en Bartus Jonkman uit Raalte (momenteel lid van het Dagelijks Bestuur). Voor tet Bosschap is dat mevrouw B. van Leeuwen uit Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.