water natuurlijk vrouwen presenteren zich

Op de site van Waterschap Groot Salland zijn op de kieslijsten voor de komende Waterschapsverkiezingen de verschillende vrouwen niet te herkennen. Daarom presenteren de zes vrouwen op de lijst Water Natuurlijk Groot Salland zich gezamenlijk aan de kiezers. Geen betere plaats om dat vast te leggen dan bij het beeld ‘Vrouw over IJssel’ dat het Waterschap onlangs cadeau deed aan de provincie Overijssel.

“Een krachtig beeld”, zo vertelt Brenda Vrieling, nummer vier en daarmee de hoogst geplaatste vrouw op de kieslijst. “Met zo’n sterke vrouw willen we ons wel graag identificeren. Want de zes vrouwen bij Water Natuurlijk brengen elk hun specifieke kennis en ervaring in. En die is echt nodig in het waterschapsbestuur. Ook is er echt nog steeds gerichte actie nodig om te zorgen dat alle besturen een betere afspiegeling vormen van de samenleving. Met dertig procent goed gekwalificeerde en enthousiaste vrouwen op de lijst Water Natuurlijk zijn wij in ieder geval al goed op weg.”

Kiezers die bewust op een vrouw willen stemmen, moeten daar nogal wat moeite voor doen. In de kieslijsten is geen aanduiding man/vrouw opgenomen, en voornamen worden niet gebruikt. Voor de vrouwen van Water Natuurlijk een aanleiding om zich nog even apart voor te stellen. De zes in kwestie zijn (4) Brenda Vrieling uit Zwolle, (5) Bonne Bentinck van Schoonheten uit Heeten, (6) Marion Wichard uit Kampen, (7) Machteld Vrieze uit Zwolle, (12) Gerda Boonstra uit Zwolle en (17) Marga Barink uit Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.