vrouw een glas man twee glazen per dag

Jongeren onder de 18 jaar zouden helemaal niet moeten drinken. Er is namelijk een verhoogd gezondheidsrisico als je op jongere leeftijd ook maar één glas per dag drinkt. Wetenschappers hebben ook de norm voor volwassenen bijgesteld: Twee glazen per dag voor de man, ééntje voor de vrouw. En anders ga je last krijgen van je gezondheid.

Het Trimbos Instituut weet alles van alcohol drinken, doet er onderzoek naar, probeert mensen van de verslaving af te krijgen, maar wil ook voorlichtend in het leven staan. En juist daar wringt de schoen met deze nieuwe inzichten, want hoe krijg je tussen de oren dat je zelfs al ongezond bezig bent bij drie glazen per dag? Vooral als er iedere keer ook verhalen opduiken dat een paar stevige glazen wijn per dag juist heel goed zijn voor de bloeddoorstroming en dat een jonge klare rustgevend is.

Het is de bedoeling die nieuwe visie daarom langzaam maar zeker te propageren. Met een bericht naar buiten komen als bovenstaande is een voorzichtige start. Stap twee is een woordenspel. Verantwoord alcoholgebruik bestaat niet meer in het jargon van de behandelaars. Ze gaan het voortaan over aanvaardbaar drankgebruik hebben. Stap drie? Daar zullen we nog even op moeten wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.